Qazaqstan24.kz
  • Басты жаңалықтар
    • Қазақстан
    • Әлем
  • Әлеумет
  • Қоғам
  • Мәдениет
  • Экономика
  • Әдебиет
  • Таным
  • Спорт
  • Дін
  • Сұхбат
No Result
View All Result
  • Басты жаңалықтар
    • Қазақстан
    • Әлем
  • Әлеумет
  • Қоғам
  • Мәдениет
  • Экономика
  • Әдебиет
  • Таным
  • Спорт
  • Дін
  • Сұхбат
No Result
View All Result
qazaqstan24.kz
No Result
View All Result
Home Басты жаңалықтар

КЕНТАУДА ОҚУШЫЛАР МЕН ТӘРБИЕЛЕНУШІЛЕРДІҢ САПАЛЫ ТАМАҚТАНУЫ БОЙЫНША СЕМИНАР ӨТТІ

13 июня, 2025
in Басты жаңалықтар
0
КЕНТАУДА ОҚУШЫЛАР МЕН ТӘРБИЕЛЕНУШІЛЕРДІҢ САПАЛЫ ТАМАҚТАНУЫ БОЙЫНША СЕМИНАР ӨТТІ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Кентау қаласы әкімінің тапсырмасына сәйкес, қаладағы білім беру ұйымдарында балалардың сапалы және қауіпсіз тамақтануын қамтамасыз ету мақсатында оқу-семинар ұйымдастырылды. Іс-шараға мектепке дейінгі ұйым меңгерушілері, жалпы білім беретін мектеп директорлары мен медицина қызметкерлері қатысты. Семинарға қала әкімінің орынбасары Ақнұр Байболова төрағалық етсе, қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының басшысы Нұрбақыт Рабат та қатысып, өз ойларын ортаға салды.
Семинар барысында басқарманың бас маманы Айжан Қалымбетова «Балалар мен жасөспірімдердің денсаулығын сақтау мен нығайтудың ең өзекті мәселелерінің бірі – оларды физиологиялық және гигиеналық талаптарға сай, сапалы әрі дұрыс тамақпен қамтамасыз ету» тақырыбында баяндама жасап, ауқымды түсіндірме жұмыстарын жүргізді.
Маман оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруда негізге алынатын нормативтік-құқықтық актілерге тоқталып өтті. Атап айтқанда, Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің міндетін атқарушысы бекіткен 2023 жылғы 4 сәуірдегі санитариялық қағидалар мен 2022 жылғы №ҚР ДСМ-16 бұйрығына енгізілген өзгерістер негізінде білім алушылардың жас ерекшелігі мен болу ұзақтығын ескере отырып, перспективалық екі апталық мәзір жасалатынын түсіндірді.
Сонымен қатар, мәзір әзірлеуде тамақ өнімдерінің витаминді-минералды құрамы мен энергетикалық теңгеріміне ерекше мән беру қажеттігі айтылды. Бірыңғай стандарттарға сәйкес, қуыру, ащы дәмдеуіштер қосу секілді денсаулыққа зиянды аспаздық әдістер мүлде қолданылмайды. Жасыл көкөністердің дұрыс термиялық өңделмеуі, суды жеткіліксіз тұтыну сияқты факторлардың балалардың шаршауына, ас қорыту жүйесінің бұзылуына және оқу үлгерімінің төмендеуіне әкеп соғатыны да атап өтілді.
Семинар соңында қатысушылар тарапынан қойылған сұрақтарға заң аясында нақты жауаптар беріліп, тәжірибе алмасу жүргізілді. Мұндай іс-шаралар балалардың дұрыс тамақтануын қамтамасыз ету арқылы олардың денсаулығын нығайтуға бағытталған маңызды қадам болып табылады.

Алдыңғы пост

СОЗАҚ: FSM Social мобильді қосымшасына қатысты оқыту-семинары өтті

Келесі жаңалық

ТҮРКІСТАН ОБЛЫСЫ ӘКІМІ АППАРАТЫНЫҢ БАСШЫСЫ ЖЕТІСАЙ АУДАНЫНДАҒЫ ҚҰРЫЛЫС НЫСАНДАРЫН АРАЛАДЫ

Добавить комментарий Отменить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Июль 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Июн    
Qazaqstan24 ақпарат агенттігіне 2021 жылғы 19 наурызда ҚР Ақпарат және Коммуникация министрлігінің №KZ66VPY00033664 куәлігі берілген.
Телефон: 87007999013
Почта: qazaqstan24@mail.ru

Сайт әкімшілігі материалды
көшіріп басу кезінде qazaqstan24.kz
сайтына тікелей гиперсілтеме
көрсетуді талап етеді

No Result
View All Result
  • Басты жаңалықтар
    • Қазақстан
    • Әлем
  • Әлеумет
  • Қоғам
  • Мәдениет
  • Экономика
  • Таным
  • Спорт
  • Сұхбат

Qazaqstan24.kz ақпарат агенттігі